Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...

Paul over zijn project asielopvang

whatsapp-image-2024-01-18-at-09.21.31-2-.jpeg

Mede dankzij collega Paul is in minder dan een maand tijd een noodopvang voor vluchtelingen opgezet in Eindhoven. De gemeente breidde de noodopvang uit, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een dringend beroep deed op Eindhoven vanwege het tekort aan opvangplekken in Nederland. Paul vertelt trots over zijn rol als projectleider bij de realisatie van deze opvanglocatie. 

Moderne faciliteiten

"Voorheen was hier niks anders dan een leeg grasveld", deelt Paul. "In zeer korte tijd hebben we in samenwerking met vrijwilligers, stichting Springplank en Wasbeer & Pauw een opvang uit de grond gestampt." De opvang biedt onderdak voor 200 vluchtelingen uit landen als Jemen, Syrië en Turkije. Naast een centrale tent voor 150 alleenstaanden, zijn er chalets voor gezinnen. Faciliteiten die je hier vindt zijn douche- en toiletvoorzieningen, een kantine en een gemeenschappelijke huiskamer waar mensen kunnen ontspannen en een spelletjes doen. Voor de kinderen zijn er leslokalen beschikbaar en er bevindt zich een sportruimte op het terrein. Uiteraard zijn er ook medische faciliteiten aanwezig. "Mensen komen hier soms direct uit een oorlogsgebied terecht, en hebben nog geen medische check kunnen laten doen. Dat kan dan direct bij aankomst op het terrein", vertelt Paul. Verder is er dagelijks een dagstart, wat bijdraagt aan structuur. De dankbaarheid van vluchtelingen is groot, vanwege de moderne en schone faciliteiten. "Mensen zijn hier een stuk beter af dan in Ter Apel." 

De rol van Paul bij de realisatie van de opvang

Als projectleider deed Paul de algehele coördinatie van de opvang realisatie." Samen met het projectteam van Gemeente Eindhoven, alle leveranciers en betrokken partijen hebben we dit project van de grond af opgebouwd tot de opvanglocatie hoe hij nu is." Ook het participatietraject met de buurt was onder leiding van Paul. Denk aan informatieavonden met bewonersverenigingen, maar Paul was ook niet te beroerd om op de fiets te stappen en langs bewoners te fietsen om de plannen voor een opvang persoonlijk toe te lichten. Nadat de opvang op 1 februari 2024 in gebruik genomen werd, bleef Paul nog een tijd betrokken bij het project. Zo regelde hij met de organisatie Samen Voor Eindhoven dat er fietsen beschikbaar kwamen, om de afstand naar het centrum te overbruggen. Paul is enthousiast over zijn project." Hiervan gaat mijn hart echt sneller kloppen, omdat je op een hele directe manier werkt aan maatschappelijk resultaat." 

 

Ook bijdragen aan maatschappelijk resultaat? We hebben meerdere vacatures binnen het publieke domein. Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina. Of neem gerust contact op met Paul via paul.lips@haute-equipe.nl over zijn ervaring als projectleider bij Haute Equipe.

Terug naar overzicht
paul-lips.jpg
Paul Lips
Adviseur
whatsapp-image-2024-01-18-at-09.21.31-2-.jpeg

Samen met ons leg je de basis voor maatschappelijk resultaat.